Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre
F7 inviterede til en forældreaften med mad på Sønder Brarup Danske Skole
UDFORDRINGEN

F7 inviterede til en forældreaften med mad på Sønder Brarup Danske Skole

Vi stod i køkkenet en hel formiddag. Dækkede bord og forberedte os på vores fremlæggelser.

LIKES:(4)
01.11.2016 | F7 Sønder Brarup, Sønder Brarup Danske Skole Print

Vi skulle vise forældrene hvad vi havde lært på madlejeren og startede med vores fremlæggelser. Skæg med æg Vi lavede mad ud af æg. Æggene var hovedemnet. Vi havde 12 æg og ud af dem skulle vi lave to æggeretter. Man kan lave æggemuffins, æggesalat, omelet, spejlæg osv. Ægget kommer fra en kylling. Man kan koge æg og stege æg. Når man koger æggene skal man tage skallen af bagefter, og så kan man spise dem. Når man steger dem, kan man lave en spejlægspizza, men man skal passe på, at det ikke brænder på. Når man vil have et æg i en skål, skal man slå ægget på kanten, så der kommer en revne i, og så tager man det fra hinanden og så i skålen. Ved starten havde vi lavet en brainstorm om, hvilke æggeretter man kan lave. Alyna, Amelie, Anton og Tristan Hønen i haven Kære forældre i F 7, nu vil vi fortælle jer noget om madlejeren. På madlejeren havde vi blandt andet arbejdet med temaet ”Hønen i haven”. Vores madguide Rasmus havde vist os en levende høne, der havde levet i et bur i madlejerens have, som han bagefter havde slagtet. Efter at Rasmus havde slagtet hønen, viste han os, hvordan hønen ser ud indefra og fortalte noget til dens organer. Og inde i hønen var der mange æggeblommer og et æg. Nogle af os syntes, det var spændende, og andre kunne ikke tåle det. Nogle af klassen skulle skære kyllingen. Med andre kyllinger skulle vi så lave et kyllingemenu. Kyllingemenuerne, som vi fik til frokost, lavede vi uden opskrift. F.eks. pasta salat med hønsekød, chicken nuggets, en kyllingepande med grønsager i, kylling marineret med olie og rosmarin og kyllingelår. Hvert madhold lavede forskellige menuer. Menuerne beståede af 40% ris, pasta, nudler, brød eller kartofler, så af 40% grønsager og resten var 20% kylling. Mara, Lea, Lukas, Ben Luca Helt i fisk Ved madlejr har vi arbejdet med emnet helt i fisk. Rasmus vores madguide havde fortalt, at det var rødspætter vi skulle arbejdede med, og at fiskene ikke engang var 24 timer ud af havet. Han havde vist os, hvordan vi skal filetere dem, og hvorfor vi skal have en bestemt kniv til det. Først skulle vi skære ind i nogle bløde steder bagved hovedet, og så skulle vi rive hovedet af. For at skære fileterne ud skulle vi først skære ind i sidelinjen og så forsigtig skære kødet ud. Efter at alle var færdige og havde lavet huden af fiskene begyndte vi at lave en brainstorm om, hvad vi ville lave for retter. Vi havde lavet retter som fiskefrikadeller, panerede fiskefileter, og nogle forskellige salater til. Vi havde ikke nogle opskrifter til at lave retterne. Man kan lave ,mange forskellige ting af fisk for eksempel syltede fiske, kogt fisk og stegt fisk. Dertil har vi lavet noget lækkert remoulade med majonæse, syltede agurker og æbler . Temmo Heinks Henrik Alms Lean Kafka Miriam Simon Grønt på stribe Vi har været på madlejr, og der har vi arbejdet med emnet ”Grønt på Stribe”,og der har vi lavet forskellige retter med grøntsager. Vi havde mange forskellige grøntsager som : tomat, squash, rødbeder, blomkål, brokkoli, pastinakker, peberfrugt, persillerod og løj. Det var den første hele dag på madlejr. Vi har lavet: salat, pasta salat, grøntsagspande og tomat. I de forskellige grupper har vi lavet forskellige retter. Derefter har vi præsenteret vores retter, og så måtte vi smage/spise alle retter. Efter spisning skulle to hold rydde op, og de andre havde fået pause. Hold 1 : Havde tomatsuppe og rødbeder Hold 2 : Tørret Squash med løg og olie i ovnen Hold 3 : Havde rødbeder med kartofler Hold 4 : havde brokkoli og blomkålssalat Efter præsentationen fik forældrene lov til at spise, vi havde lavet ægmuffins (med og uden skinke), tærter, æggesalat, remoulade, fiskefrikadeller (af torsk fanget i Flensborg Fjord :-) ), boller, rødkål-appelsin salat, brownies med frugtjoguhrt (med selvplukkede brombær), nuggets, rosmarinkartofler, agurksalat.....som man kan se blev det hele næsten spist. en stor tak til Jakob fra os og vores forældre og Torben & Peggy

Skriv kommentar

  • Af , Rasmus MADguide | 06.11.2016

    Hej 7F, Peggy og Torben

    Jeg bliver helt glad, når jeg ser hvordan I har løst udfordringen. Det ser ud til, at I har haft en rigtig hyggelig dag. Maden ser super lækker ud, og bedømme ud fra hvad der er tilbage på de forskellige fade, må det også have smagt godt:) Fedt at I også stiller jer op, og fortæller om jeres oplevelser på Madlejr. Nu håber jeg bare, at i bliver ved med at lave dejlig mad til jeres kammerater og familie – for I er gode til det.

    Tak for en god uge på Madlejr – Rasmus:)

6.a’s o-løb.

UDFORDRINGEN

Af: Kerteminde Byskole

6.a's O-løb for 4.a på Kerteminde Byskole

Læs mere ›
Kommentarer: 0

O løb

UDFORDRINGEN

Af: Juelsminde Skole

Læs mere ›
Kommentarer: 0