Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre

Aktiviteterne på MADlejr

Et møde med både fisk, høns, planter og køer

 

Programmet på MADlejr består flere forskellige aktiviteter, der alle skal bidrage til at udvide elevernes horisont og give dem en større viden, om den mad de spiser.
I aktiviteterne arbejdes der i særlig grad med elevernes viden og forståelse for råvarer, deres anvendelse og egenskaber og ikke mindst vejen fra jord til bord til jord.

Aktiviteterne foregår både på MADlejr, i skoven, ved vandet og hos landmanden, der bor tæt ved MADlejr.
Alle sanserne er i spil i både aktiviteterne og madlavningen.  Alt sammen er med til at give eleverne en større indsigt og forståelse af mad og måltider og relationen til sundhed, trivsel, bæredygtighed og natur.

Helt i fisk

Eleverne har fingrene helt i fisk

 

Onsdag formiddag skal eleverne filetere deres egne friskfangede fisk. MADguiderne gennemgår først fiskens anatomi og viser teknikken til at filetere en fladfisk. Derefter skal eleverne selv filetere de fisk, de skal tilberede og spise til frokost.
Eleverne får erfaring med, hvordan det er at arbejde med en råvare fra jord til bord, og de oplever, at de godt kan klare en udfordring og hjælpe hinanden igennem.

Tilbage til  gallerioversigt

 

En høne bliver til mad

MADguiderne viser hønens vej fra hønsegård til et måltid 

 

Torsdag eftermiddag viser MADguiderne, hvordan en høne parteres.  MADguiderne fanger og slagter en høne uden elevernes tilstedeværelse, og herefter er hønen klar til at blive parteret. MADguiden viser i denne læringsaktivitet hønens organer, og hvordan æg udvikles inde i hønen, før de bliver lagt.
Når hønen er blevet flået og renset bliver hønen sat over til suppefond og dagen efter bruges kødet i hønsesalaten til elevernes madpakker. Efter MADguidernes gennemgang af hønens anatomi skal eleverne beslutte hvilke retter de vil lave ud af de slagtede kyllinger fra frys, som de skal tilberede.

Tilbage til  gallerioversigt

Madlavning og hygge omkring bålet

Mad over ild og hygge i bålhuset

 

Tirsdag står i bålets tegn. En stor del af året tilbereder eleverne om tirsdagen maden over bålet i samarbejde med MADguiden.  Der hygges i det fri under bålhusets beskyttende tag for vejr og vind.

På tur med naturvejlederen

Naturen gemmer på mange skatte af mad og urter, som kan bruges i køkkenet

 

MADlejr får også besøg af en naturvejleder fra Trente Mølle, som tager klasserne med ud for at finde urter og mad i naturen.

Gårdbesøg

Besøg hos landemanden Peter, der bor på nabogården

 

Torsdag formiddag har klasserne mulighed for at gå med MADguiden på besøg på en gård med malkekøer. Her fortæller MADguiden elever og lærere om koens vilkår og processen fra yver til mælketankbilen.

til gallerioversigt