Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre

Byggeriet af MADlejr

Fra nedlagt højskole til MADlejr.

 

Arla Fonden kunne med det samme se at den gamle Helnæs Højskole kunne danne den perfekte ramme om MADlejr – men en gennemgribende renovering var nødvendig.

Arla Fonden iværksatte derfor en større renovering og har skabt en flot og moderne madlejrskole, med respekt for bygningernes oprindelige udtryk. Efter billederne kan du læse mere om renoveringen og direktør for Arla Fonden, Sanne Vinthers oplevelse af ombygningen.

Tilbage til gallerioversigt

 

Tilbage til gallerioversigt

Fra nedlagt højskole til MADlejr

Byggeriet
Arla Fonden har renoveret bygningerne i samarbejde med
Hovedrådgiver: GPP Arkitekter
Underrådgiver: Henneby Nielsen
Hovedentreprenør: Vestfyns Tømmerforretning
Underentreprenører: Malerfirmaet Kulavig, Assens Murer- og Entrepenørforretning, Lindpro og Bøgskov

Vi begyndte byggeriet sidst i marts 2014 og afsluttede første uge i september 2014. Da håndværkerne forlod byggepladsen gik medarbejdere fra både Arla Fonden og IKEA igang med at indrette MADlejr og få de sidste detaljer på plads. IKEA har doneret alle møbler og inventar på MADlejr.

Udfordringer og overraskelser
Når man renoverer gamle bygninger, vil udfordringer og overraskelser uundgåelig opstå undervejs i processen. Direktør i Arla Fonden, Sanne Vinther udtaler “Vi lagde en meget stram tidsplan, fordi vi gerne ville have børnene i gang med de gode oplevelser omkring maden. Derved lagde vi et pres på os selv og alle andre i projektet, men alle var indstillede på, at det skulle lykkes, så vi nåede det.”

Tilfreds med resultatet
Direktør i Arla Fonden, Sanne Vinther var projektleder i byggeprojektet, og det hun husker bedst fra processen var lettelsen og glæden efter sommerferien, hvor der skete enorme fremskridt hver dag, og hvor det blev synligt, at de slidte lokaler og udearealer ville blive til fantastiske rammer for gode madoplevelser.

Sanne Vinther er idag meget tilfreds og stolt over det byggeri, der idag er blevet til MADlejr. “Jeg glæder mig mest over alt det lys, det er lykkes os, at få ind i rummene uden at ødelægge bygningernes oprindelige udtryk” udtaler hun.
“De vigtigste rum på MADlejr er køkkenerne og spisesalen, som jeg synes er blevet helt rigtigt indrettet i forhold til kreativitet, samvær og udvikling omkring mad og råvarer” udtaler Sanne.

Flasken i væggen og MADlejrs naboer
En af de mere pudsige overraskelser under byggeriet var en flaske, som håndværkerne fandt i et hulrum i væggen.
I den forsejlede flaske lå et stykke papir og på papiret stod navnene på de håndværkere, der havde været med, da skolebygningen blev opført i 1909.
Da væggen blev bygget op igen, blev der lagt en ny flaske ind med navnene på alle håndværkerne, som var med under denne renovering.

Helnæs er et lille lokalsamfund, så derfor har både byggeprocessen og derefter det store rykind af skoleklasser en stor indflydelse på lokalsamfundet. “Vi er utroligt glade og taknemmelige over den venlige modtagelse og store opbakning, vi har fået fra naboerne til MADlejr og resten af beboerne på Helnæs. Vi er blevet taget godt imod. Det betyder utroligt meget for os at have et godt naboskab med beboerne på Helnæs” udtaler Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden

Tilbage til gallerioversigt