Grøn kartoffeltærte
En lækker frokosttærte
LIKES:
(2)
Tid:
ca. 50 min. min|
20 personer|
Ingredienser
Til tærtedej:
240 gram Hvedemel
120 gram Grahamsmel
200 gram Smør
3 spsk. Vand
Til fyld:
500 g. skrællede kartofler
2 rensede porer
50 gram smør
2 spsk. Frosset persille
1 knivspids cayennepeber
salt og peber
50 gram revet ost
Fremgangsmåde
Grøn kartoffeltærte
Til tærtedejSkal du bruge:
Sådan gør du:
1. kom melet i en skål
2. Fedtstof skæres i tern, smuldres til der ikke er store klumper i
3. Tilsæt vandet, rør hurtigt igennem, stil på køl en lille time, rulles ud til tærte
Sådan gør du:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
2. Kog kartoflerne møre (i vand.)
3. Rens og skyl porren. Skær den i tynde ringe.
4. Damp porreringene i smør
5. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og kartofletrne moses.
6. Rør porrene i mosen.
7. Tilsæt persille og krydderier
8. fordel fyldet i den forbagte bund.
9. Drys med revet ost og bag færdig ved 200 grader i 20 minutter.
Tips
Spis den med en lækker salat til
- Del med dine venner:
- Facebook
- Pinterest
- Mail
Hej 6.B
Det ser ud til at være en rigtig god opskrift. Den tror jeg, at jeg vil gå hjem og lave og servere for min familie:) Læg endelig gerne flere opskrifter ud, når I laver noget godt derhjemme i køkkenerne:)