Helt i fisk
Og bondegårdsbesøg
LIKES:
(1)
Jeg oplevede dette: Under MADlejr
Efter frokost og efter klassetid, besøgte vi madlejrs nabo Peter, som har en kogård der er gået i arv i sytten generationer. Nogen syntes der lugtede slemt af land andre havde ikke noget imod det.
Vi var inde i kostalden, hvor alle køerne spiste foder, tyggede drøv eller blev malket i malkemaskine. Vi så alle kalvene, som suttede på vores fingre og vi var så heldige, at se en ko kælve. Vi fik af vide at hvis det var en kviekalv kunne den leve i et døgn med moren og så ville den blive fjernet, for at vokse op i sin egen boks. Hvis det var en tyrekalv ville den blive skudt dagen efter fordi man ikke kan bruge den til noget. Heldigvis var den en kvie!
Til sidst fik vi set hvordan køerne bliver malket med en maskine. Så gik vi igen hjem til madlejr.
Aftenens tema er: Helt i fisk. Der var papir på bordene i køkkenet, skærebrætter og fiskeknive. Så fik vi udleveret en frisk og hel fisk. Nu skulle vi skærer fileter. Vi skulle skære hovedet af, pille indvoldene ud og skære fileter til fiskefileter og fiskefrikadeller. Ikke alle var begejstret, men det endte ud med nogen flotte fileter.
- Del med dine venner:
- Facebook
- Pinterest
- Mail