Knuget-kål
En god hvidkålsret med bacon.
LIKES:
(3)
Tid:
60 minutter min|
4 personer|
Ingredienser
Salat:
600 g Hvidkål.
10 Rosenkål.
½ spsk Fint knust havsalt.
3-4 Tykke skiver bacon.
Dressing:
½ Skalotteløg.
½ tsk Revet skal af øko citron.
1 ½ dl Piskefløde.
2 tsk citronsaft.
2 spsk Hvid balsamicoeddike.
1 ½ spsk Dijonsennep.
2 spsk God oliven olie.
Salt og peber.
½ tsk Kommensfrø.
1 Lille bundt dild eller bredbladet persille.
Fremgangsmåde
Fjern de grove yderblade fra begge slags kål samt eventuelle rester af stokken fra hvidkålen. Snit begge slags fint i hånden (råkostjern og maskiner ødelægger kålens struktur og gør salaten sjasket). Læg kålstrimlerne i en stor skål, drys saltet over og vend det godt rundt. Lad det stå og trække køligt i en times tid.
Hæld kålen i et rent klæde og vrid væden ud af den. Det kræver lidt kræfter, så det er godt at have én til at hjælpe sig med at vride. Læg den vredne kål i en salatskål. Skær baconskiverne i terninger, læg dem på en kold pande og rist dem gyldne og sprøde.
Skær skalotteløget i bittesmå terninger, riv citronskallen og bland den med fløden. Tilsæt citronsaft, eddike, sennep, olie og peber. Rør det sammen til en dressing, hæld den over kålen og vend den rundt. Smag på salaten og smag om den evt. skal have lidt salt.
Drys baconterninger, hakket persille eller dild samt knuste kommensfrø over salaten og server den med brød til.
Tips
Ser godt ud på en bouffet og spises gerne med brød.
- Del med dine venner:
- Facebook
- Pinterest
- Mail
Wauw, det lyder rigtig lækkert, det må jeg prøve!
Måske skal jeg vise den til klassen der komme i næste uge?
Kh Sofie