Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre
OPSKRIFTER

LASANGE

En ret fuld af kærlighed

LIKES:(4)
21.06.2016 | Stine og Ronja 6.D Dueholmskolen., Dueholmskolen Print
Tid: 4 personer|

Ingredienser

500 g. oksekød
2 hakkede løg
hvidløg 2 – 4 fed
4 gulerødder, revne
4 stilke revne bladselleri
1 groftrevet squash
1 stor dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
evt 1 dl rødvin
4 dl vand (hvis saucen står og simre i flere timer, så tilføj løbende ekstra vand)
Lasagneplader
Revet ost
Krydderier: salt, peber, oregano og muskatnød
Bechamelsauce/Mornay sauce: smør, mel, mælk, muscatnød og en god revet ost. man kan evt bruge en mellemlageret ost og en smule parmasan.

Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Start med at sauter de hakkede løg til de er gyldne og gennemsigtige, tilsæt kødet og brun det godt. Derefter tilsættes alle de andre råvarer. Lad nu saucen stå med låg på og simre svagt i minimum 3 timer, men gerne 4-6 timer, jo længere jo bedre. du kan evt tilføje saucen med fx. chili, peberfrugt og andet. Smag på saucen løbende og tilføj ekstra vand, krydderier, tomatpuré, flåede tomater, alt efter dine smagsløg.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre kan du begynde med bechamelsaucen og saml derefter lasagnen som beskrevet nedenfor.

Bechamelsauce
En klat smør på størrelse med en stor spiseske smeltes langsomt i en gryde, pisk sammen med et par spsk hvedemel. Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen. Når det har saucekonsistens kommer man ost i, pisker videre og smager til med muskatnød, salt og peber, når osten er smeltet.

Lasagnen
I et smurt ovnfastfad kommer man først et lag mornaysauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce. Fadet sættes i ovnen i ca 30 min. og serveres med en god grøn salat.

Tips

det kan være en god ide at være 3 - 2 personer

Skriv kommentar

FLØDEBOLLER

OPSKRIFTER

Af: Dueholmskolen

Det er virkeligt lækkert

Læs mere ›
Kommentarer: 0

Bær – kage

OPSKRIFTER

Af: Dueholmskolen

En chokoladekage med Bær

Læs mere ›
Kommentarer: 0

Selleri – bøf

OPSKRIFTER

Af: Dueholmskolen

En ret med selleri og massere af smag.

Læs mere ›
Kommentarer: 0