Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre

Alberte Troen

 

Hej!

Jeg hedder Alberte, og jeg er MADguide på MADlejr.

 

Jeg bor i Vejle og er uddannet folkeskolelærer. Her skrev jeg min bachelor i madkundskab, og projektet handlede om, hvordan læren om smag kan bidrage til elevernes maddannelse.

Noget af det bedste ved at lave mad er nemlig at eksperimentere med smage. Jeg elsker at have et godt basislager af grundsmage i mit køkken (alt fra honning til ansjoser), så man altid kan smage til i den ene eller den anden retning. Og når jeg rejser, køber jeg altid madsouvenirs med hjem fra ferien – fx en chilisauce eller tørrede krydderier. På den måde får man ferien til at vare lidt længere!

“Jeg handler og laver madplanen bagefter,” er som regel min tilgang til madlavning – for hvis bare du har købt nogle lækre, gode råvarer, så kan alt blive til en menu.

Denne eksperimenterende tilgang er også meget i MADlejrs ånd. For her lærer eleverne nemlig, at opskrifter er vejledende; de er gode at følge, men man kan altid bytte ud og smage til med sine egne favoritter. Naturligvis kan man lave fejl, når man eksperimenterer, men det hører også med til at lære. Det vigtigste er, at man har det sjovt – og det får I på MADlejr!

Jeg kan kontaktes på 28 29 43 20 eller på alberte.troen@arlafonden.dk