Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
MADblog
Forside Skole Elev Forældre MADblog
Nordskolen på madlejr
OPLEVELSER

Nordskolen på madlejr

6. kl på Nordskolen var på madlejr uge 4

LIKES:(4)
06.02.2015 | 6. kl. Nordskolen på Langeland, Nordskolen Print

Jeg oplevede dette: Efter MADlejr

Arla-madlejr
6. Klasse på Nordskolen har været på madlejr på Helnæs. Madlejr blev lavet fordi børn skal lære at lave mad og undgå madspild. Madlejr er startet af Arlafonden og Madkulturen, som gerne vil fremme børns forhold til sund mad. Madlejr ligger langt væk fra alt, fordi, der også er blevet sat fokus på naturen. Der blev skrevet til alle kommuner i Danmark, da man skulle finde et sted, og det skulle helst være på en ø og med egnede bygninger og natur. Valget faldt på Helnæs gamle skole, som også har været højskole på et tidspunkt.
Her kommer lidt om hvad vi bl.a. har lavet på lejrskolen:
Lavet mad (alle vore måltider)
Gå ture
Været på tur med naturvejleder
Arbejdet med undgå madspild
Lært at ordne friske fisk
Lært om de fem grundsmage
Opfandt nye retter.
Hyggede med klassen
Og meget andet.

Omgivelserne
Det var en rigtig flot natur, med søer, træer, blomster og dyr. Vi boede lige ud til et område, der hed Helnæs Made - her var der masser af fugleliv selv på denne årstid - gæs og svaner m.m.
Madlejren bestod af fem bygninger. Der var to køkkener og flere fællesarealer og to bygninger med værelser med køjesenge. Det hele var fint og nyt, da madlejr er nyrenoveret og først startede i september 2014. Der var også en gymnastiksal, som vi måtte bruge til stikbold, når der var pauser.
Ugens program
Om mandagen i uge 4 kom vi til madlejr kl. 12.30. Vi kørte i privatbiler der over. Først havde vi været til gala i Langelands biograf i EDIT24 konkurrencen. Vi måtte gå i pausen, for at kunne nå madlejr til tiden. Vi gik op på vores værelser og brugte lidt tid for os selv, mens vi pakkede ud.
Om tirsdagen handlede det om ægget. Vi lavede mange forskellige retter med æg. Om onsdagen handlede det om fisk. Vi fik friske fisk fra Fåborg, som vi selv skulle filetere og bagefter skulle vi lave mad af dem. Vi fik fiskefiletter med hjemmelavet remoulade og fiskefrikadeller.Det var rigtig lækkert.

Onsdag var vi også ude at gå tur med en naturvejleder ned til stranden, hvor vi smagte på forskellige planter i naturen, der kan spises. Torsdag skulle vi se en høne blive sprættet op. Det var spændende at se hvad der var indeni. Vi fandt mange æg i forskellige stadier. Vi fandt en hel masse æggeblommer, men det sjove var også at vi fandt et helt æg og et æg, der var ved at få skal på.
Om torsdagen var vi også på gårdbesøg på nabogården. Peter der ejede gården var 17. generation på gården. Han havde 150 jersey-køer plus kvier og kalve.
De var meget søde og ville gerne slikke på vores tøj , snuse og lege. Vi kom også ind i et rum, hvor der var to robotmalkemaskiner. Køerne gik selv ind for at blive malket og man kunne følge det hele på en skærm f.eks. hvor meget mælk man regnede med at den ville give og hvor meget hver patte gav og hvornår den var ved at være færdig osv. Det var spændende. Hver malkerobot havde kostet en million! Fredag, som var vores sidste dag, skulle vi nå at pakke inden vi skulle spise morgenmad kl. 8. Efter morgenmaden skulle vi feje og støvsuge på vores værelser og feje fællesarealerne. Da vi vat færdige skulle vi hjælpe med at gøre det store køkken rent, så der var klar til det næste lejrskolehold, der skulle komme ugen efter. Vi var færdige ca. 10.30 med at rydde op og gøre rent. Så skulle vi sige farvel til vores madguide Rasmus, som havde undervist os hele ugen. Da vi sagde farvel fik vi en udfordring med hjem: at skrive en artikel til den lokale ugeavis, og det er så det I ser resultatet af her.
Vores mening om madlejr.
Madlejr er virkelig et fantastisk sted, hvor man bare kan være sig selv og være sammen med klassen. Man er aktiv hele tiden med at lave mad og andre ting som gårdbesøg og naturguide m.m. Der er altid noget at lave og der er fuldt tilrettelagt program fra tidlig morgen til sen aften. Vi lærte også en masse undervejs og flere af os fik flyttet nogle grænser i forhold til mad. Det var virkelig en god lejrskole og den kan helt klart anbefales til andre 6.-7. kl.

På 6. kl.’s vegne
Maiken og Cecilie
Nordskolen.

Skriv kommentar

  • MADlejr
    Af Anita Madlejr, MADlejr | 13.02.2015

    Hvor er det en god artikel, I har skrevet. Rigtig flot! Det lyder til, I har haft en rigtig god uge på MADlejr:)

Måltidsråd

OPLEVELSER

Af: Groennevangskole

Kostråd

Læs mere ›
Kommentarer: 0

Da kyllingen gik ud af sit gode skind

OPLEVELSER

Af: Susålandets Skole

Og Rest-a-fari

Læs mere ›
Kommentarer: 0

Helt i fisk

OPLEVELSER

Af: Susålandets Skole

Og bondegårdsbesøg

Læs mere ›
Kommentarer: 0