6.a's O-løb for 4.a på Kerteminde Byskole
Læs mere ›
O-løb på Busses Skole
Fyraftens O-løb
LIKES:
Her på Busses Skole, lavede vi et O-løb! Vi inviterede vores forældre og søskende til at besøge fire forskellelige poster. Det var de fire køkkenhold fra MADlejren, der stod for posterne. POST 1: De fem grundsmage På vores post skulle man smage, gætte og lytte. Vi startede med at byde gæsterne velkommen, og derfra forklarede vi dem om de fem grundsmage. Så skulle man blindsmage nogle ting, og derefter gætte hvilke smage de hørte under. Fx hvis de fik feta, så skulle de gætte, hvilken smag det var under. Feta hører under salt, så hvis man havde skrevet feta under salt, havde man fået et point. Posten gik rigtig godt, og alle var søde og forstående. Da posten var færdig, blev der delt hjemmelavede lakridsmarengs ud. POST 2: Fisk Vi var holdet, der havde om fiskene. Vi var i køkkenet, og det var rigtigt sjovt. Vi lærte vores forældre, hvordan man fileterer en fisk, og det så ud som om, de syntes, at det var spændende. De spurgte også ind til nogle ting som fx “Er det en rødspætte eller en skrubbe“? Vi syntes, vi havde et godt samarbejde også ovre på MADlejren. Vi fandt også hurtigt ud af, hvem der skulle have de forskellige opgaver. Efter fileteringen uddelte vi hjemmelavede smagsprøver. Alle fik en tallerken med hjemmelavet rugbrød, hjemmelavet remulade og selvfølgelig et stykke fiskefilet af hjemmefileterede skrubber. Gæsterne syntes, at det var rigtigt lækkert og spurgte ind til, hvordan vi havde lavet det. POST 3: Kylling På vores post, startede vi med at vise en film, som vi selv havde lavet. Vi viste, hvordan man parterer en kylling. Vores forældre var meget begejstrede for filmen, fordi vi var så naturlige. Så viste vi en masse billeder fra MADLEJR, hvor vi så hønen levende og lidt efter var den død. Bagefter viste vi billederne, hvor man ser tarmen, lungerne, alle æggeblommerne og det æg med skallen, som var klar til at lægges samme dag. Forældrene var overraskede over det med blommerne, det er også klart, fordi det var også en meget vild oplevelse. Efter fremlæggelsen skulle gæsterne have en lille hjemmelavet smagsprøve. Smagsprøven var en lille portion råkost, en enkelt nugget og lidt barbecuesauce. De syntes at råkosten var rigtig lækker. Nuggetsne var gode, og de spurgte til dem. De var overraskede over, at barbecuesaucen var hjemmelavet, og de ville gerne have opskriften. POST 4: Æble Vi startede med at fortælle om sansen se, og derefter så forældrene på æblet og skrev ned på de samme papirer, som vi gjorde på MADlejren. Herefter gik vi videre med alle sanserne og forklarede om dem. Forældrene var faktisk meget interesseret i det. Da vi til sidst lavede kanelsukker-smagningen, gjorde de alle sammen store øjne over forskellen på smagen, når man holdt sig for næsen, og når man så gav slip igen.
- Del med dine venner: