Porretærte
Lækker krydret tærte
LIKES:
(3)
Tid:
ca 1 time min|
3 personer|
Ingredienser
Dej
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
1⁄4 tsk fint salt
100 g koldt smør
1 spsk vand
Porrefyld
5 porrer i tynde ringe
lidt smør til stegning
2 tsk fint salt
3 æg
4 tsk hvedemel
1 tsk revet muskatnød
3 spk karry
2 dl ylette
Fremgangsmåde
Dej
Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ¾ op ad formens side. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Porrefyld
Steg porrerne sammen med karry. Pisk æg, mel, muskatnød og salt sammen i en skål. Vend ylette i og tilsæt porrerne. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.
Tips
Tips Tærtedejen kan tilberedes i forvejen og opbevares tildækket i køleskab eller fryser.
- Del med dine venner:
- Facebook
- Pinterest
- Mail
Wauh, smagte den lige så godt som den ser ud?