Forside Skole Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Elev FØR MADlejr UNDER MADlejr EFTER MADlejr
Forældre Før MADlejr Under MADlejr Efter MADlejr
Forside Skole Elever Forældre
Udfordring
UDFORDRINGEN

Udfordring

Avisartikel og arrangement for forældre

LIKES:(4)
22.03.2015 | 5. og 6. klasse Ravsted Børneunivers, Ravsted Børneunivers Print

Madlejr har bare været super godt og lærerigt for både børn og voksne. Vi har efterfølgende lavet en artikel, der er bragt i 3 lokalaviser samt lavet et arrangement for forældrene. Her er et lille udpluk af artiklen: En af eleverne fortæller: Jeg lærte at bruge alle mine sanser på et æble, jeg lærte at filetere fisk, lave min egen dressing, lave egne salater af tilfældige råvarer. Vi arbejdede med en nyslagtet høne, og så hvordan den så ud indeni. Alle de æg den har i sig i alle størrelser. Jeg lærte om smagssanserne, også hvordan man skulle bruge dem, når man lavede maden. Vi var sammen med en naturvejleder, hvor vi prøvede at spise ting fra naturen. Selvom vi havde vinter, var der faktisk mange ting, vi kunne spise. Hvis jeg skulle give stjerner ville jeg give 5 ud af 5. En anden gruppe elever fortæller: I løbet af ugen lavede vi mange spænende og sjove ting. Vi skar en fisk op, som var meget grænseoverskridende for mange af os. Vi skar hovedet af den, og bagefter skulle vi smide hovedet i en spand, vi skulle skære den op og finde kødet. Vi lavede vi rester om til noget lækkert og farverigt mad. Da vi tog hjem igen havde vi fået et rigtigt godt sammenhold. Efter MADlejr lavede eleverne et arrangement for deres forældre. Eleverne blev, som på MADlejr, delt i grupper. En gruppe sørgede for underholdning: Et PowerPoint oplæg om turen. En gruppe sørgede for flot borddækning og en tredje gruppe lavede maden. Der blev købt en masse forskellige råvarer og eleverne skulle så, helt i trit med MADlejr konceptet, kreere deres egen menu ud fra det de havde til rådighed. Det blev til hønsekødssuppe med hjemmelavede kødboller – mange forskellige slags salater – langtidsstegt svinekød – retter med fars – friskbagt brød m.m. Der er ingen tvivl om at eleverne har taget det lærte til sig og er i stand til at omsætte det i praksis.

Skriv kommentar

  • Af , Trine MADguide | 31.03.2015

    Kære Marie Cecilie, Kenn, Freja, Lise, Sascha, Camilla, Sara, Phillip, Natascha, Claus, Lisa, Jesper, Jonas, Esben, Morten, Lasse, Emilja, Laura, Mathias, Sebastian og Johanne…. Og Helle & Sanne.
    Hvor er det skønt at læse jeres blogopslag om hvordan I har løst jeres udfordring. Det lyder som om I havde et rigtig godt arrangement for jeres forældre med en masse lækker mad som I selv tilberedte. Jeg bliver helt sulten når jeg læser om al den skønne mad I fik tilberedt 
    Jeg håber at I også finder tid til at lave mad også derhjemme så jeres forældre og søskende kan opleve at I alle hver især er blevet super gode til at lave mad.
    Kærlig hilsen Trine

6.a’s o-løb.

UDFORDRINGEN

Af: Kerteminde Byskole

6.a's O-løb for 4.a på Kerteminde Byskole

Læs mere ›
Kommentarer: 0

O løb

UDFORDRINGEN

Af: Juelsminde Skole

Læs mere ›
Kommentarer: 0